perjantai 28. helmikuuta 2014

Hiljainen kehrääjä
Monesti olen ihmetellyt sitä että Misukka ei juurikaan koskaan kehrää. Ihan muutaman kerran kun on ollut oikein hyvät rapsutukset Misukka saattaa vienon hennolla äännellä kehrätä. Hoitotäti tästä tietenkin jo vähän itteään on syytellyt, että Misukka ei tykkää hoitotädistä. Viis siitä että Misukka seuraa koko ajan kun hai laivaa ja tunkee syliin ja nukkuu jaloissa, mutta kun ei kehrää niin sehän tarkoittaa ettei tykkää. Eikös niin? :D Mutta onneksi nyt lamppu syttyi hoitotädillä (vahingossa). Kävi nimittäin niin, että tässä kerran Misukka istui taas sylissä ja tätsy alkoi pyyhkimään Misukan silmiä (jotka vaan vuotaa ja vuotaa). Niin siinäpä kun nätisti toisella kädellä päästä pitelin kun pyyhin niin tunsin kädessä kehräyksen. Ääntä ei kuulunut, mutta kurkusta selvästi kehräys tuntui. Oi onnea! Misukka on mykkä kehrääja ja tykkääkin hoitotädistä. 

Silmät Misukkaa antaa putsata nätisti, kunhan ensin hänelle esittelee paperilapun. Sitä pitää näyttää "katso Misukka, tässä on taas paperia. Pyyhitäänpä silmät" sitten voidaan pyhkästä ilman suurempaa draamaa. Mutta ylläripyyhkäsyä ei voi tehdä, siitä Misukka ei tykkää vaan säikähtää. Hän on niin herkkä. Viikolla tapahtunut kynsienleikkaus ei sujunut yhtä rennoissa merkeissä. Sain taas Sandyn kaveriksi auttamaan. Ensin koitettiin leikata kynsi kerrallaan ja namusia tarjota välillä, mutta siitä Misukka ei tykännyt. Ei auttanut muu kun kääriä pyyhkeisiin ja pistää pääkin vielä piiloon. Tiukka ote niskasta ja yksi tassu kerrallaan ulos pyyhekääreestä. Misukka kiroili ja sylki koko operaation ajan, mutta onnesksi saatiin leikattua nopsaan kynnet ja Misukkakaan ei kauaa jaksanut olla vihainen. Heti kun pääsi pyyhkeistä maistui jo namuset ja vaikka vähän varuillaan olikin niin jäi meidän kans soffalle istumaan (siksi aikaa kun namusia tarjottiin).  Kerrassaan mainio kisuli, pienistä painista huolimatta. 

8 kommenttia:

 1. Äidin kadulta poimima koditon kissanpentu oli myös hyvin hiljainen, Se ei osannut naukua. Kunnes minä opetin sen joskus kun oli jo aikuinen kissa... Nau'uin sille aikani ;) aika hiljaista ja käheää sen naukuminen oli, mutta jotain sentään äänteli.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän sitä nyt vähän pitää laittaa hanttiin jossain homassa, ei kaikki vaan voi mennä "tostanoinvaan" ;)

  Madame on samanmoinen hiljainen kehrääjä ja jos oikein tarkkaan kuuntelee niin erittäin hiljainen, matala kehräys saattaa kuulua. Yleensätosin tarkistan tilanteen kanssa kurkusta ja kropasta :)

  VastaaPoista
 3. Oi Misukka! Salaperäinen kehrääjä. Täällä asuu sellainen traktorikehrääjä.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin kohta 4v. kissaneiti ei "osaa" kehrätä! Hurinan kyllä tuntee kädellä, mutta ääntä vain ei kuulu. Joskus olen kuullut, että jos kissa on joskus kohdannut suuren stressin, niin se voi lopettaa kehräämisen. En tiedä onko tuo totta, joskus kysyin el:ltä, muttei hänkään osannut vastata. Meidän neiti on myös Rekku Rescuesta hankittu kissa, ihana kuin mikä, muttei kehrää eikä tykkää tulla syliin. Nukkumaan kyllä tulee jalkoihin tai polvitaipeisiin, muttei ylemmäs. Silittää ja rapsuttaa saa, kynsiä ja hampaita ei tule vaikka mikä mikä olis, vaikka kynsienleikkuu. Kiltti siis on!

  VastaaPoista
 5. Hei,
  Käyn täällä kurkkimassa aina silloin tällöin postauksen toivossa. Ymmärrän jos väsymys kirjoittamiseen tulee.
  Jaksaisitko edes yhden kuvan viikossa ja pari sanaa ranskalaisilla viivoilla niin ilahduttaisit monen. Kissasi ovat niin suloiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. talvi on tehnyt tepposiaan tosiaan. Draftina tuolla kansiossa on jo uusi postaus :)

   Poista
 6. Minäkin kaipailen teidän kuulumisia :-).

  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista