sunnuntai 18. elokuuta 2013

Maman arkea

Iso muutos on tapahtunut siitä kun Mama meille tuli  hoitoon. Ujo tyttö on saanut rauhassa asettua aloilleen ja onkin reipastunut hienosti. Mama on rauhallinen luonne joka tykkää enemmän seurailla vierestä mitä muut puuhaa kuin että tunkisi pienen nenänsä joka asiaan mukaan. 

Mama ei juurikaan enää makuuhuoneessa oleskele, vaan olkkari on suosikki paikka. Meillä on ruokapöytä seinän vieressä, joten sieltä pöydän alta Mama löysi itselleen turvallisen paikan aluksi. Sinne tein pehmeä pedin josta oli mukava seurailla mitä ympärillä tapahtuu. Ruoka-aikaan Mama on aina ollut reippaana kupin luona pyörimässä, silloin ei ole ujostuttanut yhtään :D Nykyään Mama makoilee monissa paikoissa. Selvästikkin ottaa Misusta mallia, siellä missä Misu nukkuun niin pian on Mamakin kokeilemassa. Eivät kuitenkaan yhdessä ole samassa paikassa. Mama tykkää olla kiipeilypuussa, sohvalla ja tuolien päällä. Öisin nukkuu itsekseen olohuoneessa, mutta yksi aamu herätessäni odotteli sängyn vierellä ja selvästi ilostui kun huomasi että heräsin. Kiireesti juoksi olohuoneeseen sohvan päälle tepastelemaan ja odottelemaan että tulen silittämään. Mama tykkää silityksistä ihan mahdottomasti ja tuosta sohvasta on tullutkin meidän silittelypaikka. 

Maman kanssa ollaan myös harjoiteltu sylissä olemista. Mama joutui aluksi vähän paniikkiin, kun sen nosti syliin. Mutta sinnikäs harjoittelu on tuottanut tulosta. Minulla on tapana nostaa Mama syliin, antaa sen siinä olla ilman että puristan ja silittelen samalla, sitten kun rentoutuu niin lasken alas. Nykyään sujuu jo tosi hyvin, pitää vain olla tarkkana että Maman nostaa huolelliseti ja tukevasti ylös. 

Ihana tyttö tämä Mama on, en voi kylliksi kehua. Ujous on hävinnyt ja kissa on asettunut taloksi.

1 kommentti: