sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ihana lampaantalja


Oltiin pari viikkoa sitten pitämässä kahvipöytää Heiluvan Hännän synttäreillä ja samalla kuuntelin luennon kissan virikkeistämisestä. Pakko myöntää, että teki mieli pistää pää piiloon häpestä sillä ihan liian monesti meidän Misu ja hoitolaiset saavat keksiä itsekseen puuhansa. Leluja on kyllä vaikka minkälaisia tarjolla ja yhdessä leikitään huiskilla, mutta siihenpä se sitten jääkin. Kissa kun ei ole oikeasti sellainen eläin jolle on normaalia vain syödä ja nukkua. Pisto sydämessä oli niin suuri, että ilmoittauduin heti luennolle oppimaan enemmän kissankoulutuksesta ja varasin ajan minulle ja Misulle Heiluvaan häntään aloittelemaan yhteisiä puuhia. 

Luennosta ja Misun kanssa opiskelusta kuulette lisää myöhemmin. Aina ei tarvitse alkaa harjoittelemaan kissa agilityä vaan omaa kissaa voi virikkeistää muutenkin, yksi aika helppo tapa on tuoda kissalle uutta haisteltavaa. Ulkona olessa voi keräillä keppejä, käpyjä, kiviä yms ja tuoda niitä sisälle kissalle tutkittavaksi. Mä onnistuin saamaan käsiini tälläisen hienon lampaantaljan joka oli ihan älytön hitti Misun ja Misukan mielestä. Taljan päälle oli tunkoa ja sitä haisteltiin aivan innoissaan pitkän aikaa. Taljan päällä piti kieriä ja siinä oli mukavan pehmoista kölliä kun oli ensin haisteltu tarpeeksi. En pidä taljaa esillä koko aikaa, joten aina kun sen tuohon lattialle laitan niin kisut ryntää sitä tutkailemaan :D 

Toinen helppotapa luoda kissalle puuhaa on laittaa ruoka sellaiseen paikkaan mistä kissa joutuu näkemään vaivaa sen etsimiseen. Eläinkaupat ja Zooplus (muistakaa mennä Zooplussaan Rekku Rescuen sivujen kautta niin ostoksenne kerryttää Rekuille lahjoituksia) myyvät erillaisia aktivointilautoja, mutta ei ole aina pakko ostaa jotain vekotinta vaan esim. tyhjä kanamunarasia kelpaa oikein hyvin. 


Tämmöisissä aktiivisisa mietteissä ollaan heti maanantai aamuna :) huomenna onkin sitten jännä ilta edessä Misun kanssa kun mennään tutustumaan Heiluvaan Häntään. Tavoitteena on saada Misulle enemmän elämään mielenkiintoista puuhaa ja päästä eroon koppajännityksestä (kakka kopassa ei ole kiva juttu). Tämän lisäksi toivon, että löydämme konsteja miten auttaa Misukkaa pääsemään eroon säikähtelystä ja helpottaa kynsienleikkuu operaatiota. Mutta katsotaan, kunhan edes saatais vähän pienen kissanelämään iloa niin sekin olisi jo mahtava saavutus. 


8 kommenttia:

 1. Oksat voi olla kivoja, meillä oli joku mikä oli iso hitti. Vehnän korret oli tosi mieleisiä, joskin sotkuista puuhaa kun jyvät irtosi, mutta lujaa mentiin muiden kanssa. Vehnä siksi ettei siinä ole niin pitkiä vihneitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Tätä pitää joskus kokeilla.

   Poista
 2. Lampaantalja vaikuttaa olevan monessa kissakodissa "se" juttu. Meillä ei sitä ole. (Vielä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoinen pitää sitten lisätä ostoslistalle :D

   Poista
 3. Kylläpäs talja onkin siellä kovin mieluinen!

  Kakka kopassa on varsin ikävä asia. Varsinkin kesähelteillä ;) Wilmalla tuli välillä koppakakka kun matkasimme Porvooseen mummolaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran toin isän luota jäniksen käpälän kissoille niin sekin aiheutti aikamoisen sekoamisen kissoissa.

   En tiiä mikä tuota Misua on alkanut vaivaamaan tuolla kopassa. Muuten on niin rentoreiska, mutta hätäkakka tulee boxiin.

   Poista
 4. Odotan kyllä innolla kertomusta teidän "koulutuksesta"! Harmittaa, kun täältä Hämeenlinnasta ei ole löytynyt mitään vastaavaa. Agilitya kyllä tekisi mieli testata kissojen kanssa, kun vaan saisi esteet ym. hankittua! Meillä osataan jo istua, mennä maahan, antaa tassu, istua takapuolella etutassut ilmassa, mennä ympyrä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kai semmoisia pikkuesteitä tehdä kotona ihan mistä vaan, vaikka aloittaa opettemalla ne hyppiin omien jalkojen yli (siis sun jalkojen).

   Teillä onkin jo ihan edistyneemmällä asteella temput, mä koitin opettaa Misua koskeen nokalla kepin päähän (huonnolla menestyksellä).

   Poista